Со потпишување на меморандум за соработка, во рамките на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола на 28 септември 2023 година беше направен првиот чекор за формирање на единствена Кино мрежа во Република Северна Македонија. Нашето универзитетско кино – Киноверзум е дел од киноприкажувачите во Република Северна Македонија кои го потпишаа меморандумот и кои ќе бидат основачи […]