КИНОВЕРЗУМ КЛУБ КАРТИЧКА
Стани член на КИНОВЕРЗУМ и добивај попусти со секое гледање на филм.

Филмови

Наскоро во Киноверзум

16+ 2D

Венчавка за умирање

29 декември 2022 (четврток)
2D

Венчавка за умирање

16+

англиски
29 декември 2022 (четврток)
3D

Аватар: Патот на водата

15 декември 2022 (четврток)
3D

Аватар: Патот на водата

03 час 10 минути

англиски
15 декември 2022 (четврток)

Екипата од македонскиот филм „Најголемата вистина“ гостуваше на премиерата во Киноверзум

На 26.02.2022 (сабота) во Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино, се одржа премиерата на новиот македонски филм „Најголемата вистина“ во режија на Мартин Цветковски. Екипата од филмот гостуваше во Киноверзум на првото прикажување на филмот. По прикажувањето на филмот публиката имаше можност да се запознае со дел од екипата, актерите и режисерот. Во кратка сесија после […]

Екипата од филмот „Сестри“ во Киноверзум

Денес, 04.02.2022 во Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино се одржа премиерата на филмот „Сестри“, првиот македонски филм кој се прикажува на „Нетфликс“. Актерките Антонија Белазелкоска (Маја) и Марија Јанчевска (Елена) и режисерката Дина Дума присуствуваа во Киноверзум на првото прикажување на филмот „Сестри“ во нашето кино. По прикажувањето на филмот публиката имаше можност да слушне образложение […]

Киноверзум слави 2 години од отворањето

Киноверзум – 3D кино во Свети Николе, единственото универзитетско 3D кино, денес полни 2 години. Во овие две години во Киноверзум беа прикажани 136 филмови со над 1000 реализирани проекции. Се гледаат филмови, се создаваат нови познанства и пријателства, доаѓаат љубители на филмската уметност од Свети Николе, Штип, Скопје, Кочани, Велес, Виница, Куманово, Пробиштип… тука […]