Киноверзум во Велес е отворен на 19 јануари 2023 година. Киноверзум се наоѓа во рамките на Градската библиотека „Гоце Делчев“. Салата има капацитет од 232 места, а публиката може да гледа филмови во дигитална 2D технологија со 7.1 озвучување.Локација:


Киноверзум во Велес се наоѓа во зградата на Градската библиотека „Гоце Делчев“, но е издвоен преку посебен влез.

Линк до локацијата на Google Maps: https://goo.gl/maps/iv2BsGbhPWWRkqUe6
Телефонски број: +389 71 29 02 39
Е-маил: veles@kinoverzum.mk