M-р Михаела Ѓорчева, основач на единствениот македонски ланец на кина, Киноверзум на 21 ноември 2023 година присуствуваше на Панел дискусија „Улогата и позицијата на жената во бизнис светот, предности, предизвици и можности“ во организација на Амбасадата на Република Словенија во Скопје.

Панелисти на настанот беа Анита Ангеловска Бежоска, Гувернер на Народна банка на Република Северна Македонија, Дита Старова Ќерими, Директор на Национална галерија,

Александра Томиќ, Главен уредник на Блумберг Адрија дигитал, Филомена Пљаковска Аспровска, Главен извршен директор на КаСис Ад Скопје и Мелита Гугуловска, Генерален извршен директор на Сава осигурување АД Скопје.

Дискусијата ја отвори Н.Е. Грегор Прескер, амбасадор на Република Словенија во Северна Македонија, а модератор беше Војдан Јорданов, извршен директор на Триглав осигурување АД Скопје и претседател на Друштвото на словенечки и македонски стопанственици.


 

Слични написи