Киноверзум – 3D кино во Свети Николе, единственото универзитетско 3D кино, денес полни 2 години. Во овие две години во Киноверзум беа прикажани 136 филмови со над 1000 реализирани проекции.

Се гледаат филмови, се создаваат нови познанства и пријателства, доаѓаат љубители на филмската уметност од Свети Николе, Штип, Скопје, Кочани, Велес, Виница, Куманово, Пробиштип… тука се среќаваат и стари пријатели кои, зафатени со својата работа, подолго време не се виделе.


Слични написи