Киноверзум денес слави една година од отворањето. Киноверзум ги отвори своите врати за публиката на 14-ти декември 2019, и во првите три месеци од работењето имаше околу 10.000 посетители. Киноверзум се наоѓа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе и работи секој ден.

Поради пандемијата Киноверзум не работеше 7 месеци и повторно ги отвори своите врати за публиката на 3-ти октомври 2020. Досега во Киноверзум се прикажани над 45 филмски наслови од домашна и странска продукција пред публика од околу 11.000 луѓе. Киноверзум  во моментов работи секој ден со две проекции – од 19:00 и од 21:00 часот.

Програмата можете да ја погледнете на Фејсбук, Инстаграм или kinoverzum.mk. 

Слични написи