На 14 декември Киноверзум прослави 3 години од отворањето. Киноверзум е единственото универзитетско 3D кино во земјава. Во овие три години во Киноверзум беа прикажани над 200 филмови со речиси 2000 реализирани проекции.

Годинава Киноверзум има посебна причина за славење – се најде на Under 30 листата на Forbes, а со најавеното отворање на Киноверзум во Штип започна да прераснува во единствениот македонски ланец на кина.

2022 година беше одлична година за Киноверзум и се надеваме дека 2023 ќе овозможи уште поголем раст на нашето кино. 

Слични написи