Содржина

За време и по првата светска војна, две момчиња и две девојки од Лесковац: Цоне и Дине, Зорка и Ружица имаат различни судбини но повторно се сретнуваат. Сојузниците го однеле Дине во Париз, каде научил сè за убавините на животот. Откако е ранет, Цоне пати од амнезија и завршува во Манчестер – центарот на индустриската револуција.
Опиени од победата во војната и инфицирани од „духот на слободата и напредокот“ кој го почувствувале во „големиот свет“, двајца беќари се враќаат во руинираниот Лесковац. Дине во своето мало, веќе непостоечко кино, а Цоне кај својата вереница.

Видео и фотографии

1 видео 3 фотографии

Можеби ќе сакате да ги погледнете